In 2022 zullen we geen Triple Two serie organiseren.

Triple Two

Triple Two is een nieuw triatlon concept in Nieuwkoop. Is de halve afstand nog net te ver, maar wil je al wel ervaring op doen bij een halve afstand dan is dit jouw kans!

Triple Two?Triple Two

De halve afstand (1,9km zwemmen – 90km fietsen – 21,1 lopen) wordt afgelegd in een tweetal. Atleet A start met het zwemmen van 1 ronde (+/- 0,85km), daarna krijgt atleet B de registratiechip en zwemt de 2e ronde (+/- 0,85km). Na het zwemmen van atleet B stapt atleet A op de fiets voor +/- 45km fietsen. In het parc ferme ontvangt atleet B de registratiechip en fietst de 2e ronde van +/- 45km. Als atleet B weer terug is ontvangt atleet A de registratie chip en gaat 2 rondes hardlopen +/- 10,5 km. Atleet A ontvangt daarna de registratiechip en loopt de laatste 2 rondes +/- 10,5 km. Het tweetal finisht uiteindelijk gezamenlijk. Schematisch:

Atleet A 1 ronde zwemmen
Atleet B 1 ronde zwemmen
Atleet A 1 ronde fietsen
Atleet B 1 ronde fietsen
Atleet A 2 rondes lopen
Atleet B 2 rondes lopen
Atleet AB Finish

De afstanden totaal

Zwemmen 1900 meter, 2 ronden in open water
Fietsen 90 kilometer 2 ronden van elk 45 kilometer
Lopen 21,1 kilometer 4 ronden van elk 5,2 kilometer

Melden

Op de wedstrijd dag dienen jullie je eerst te melden bij het wedstrijdsecretariaat, deze bevind zich in de tent op het finishterrein aan de Maarten Freeke Wije.

Starttijd

  • NK Heren 10:30 uur
  • NK Dames 10:35 uur
  • Open serie 11:05
  • Trio, Duo en Triple Two 11:05 uur

Parcoursgegevens

Alle parcoursgegevens zijn online te bekijken: klik hier.

Sluiting inschrijving

Zolang de Triple Two serie niet vol is kan er tot 1 week voor de wedstrijd ingeschreven worden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de Triple Two serie van de Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop bedraagt €105,- hierbij komen eventueel de kosten voor de daglicentie en de huur van een chip.
Een van de deelnemers moet in het bezit zijn van een geldige triathlon atleten licentie. Als geen atletenlicentie-nummer op het inschrijfformulier wordt vermeld wordt automatisch €31 extra berekend voor een NTB-daglicentie.
Voor het niet invullen van de code van een eigen ChampionChip rekent het programma €3,00 euro extra, voor de huur van een ChampionChip.

Foreign athletes

International athletes, who will join the Triple Two serie, can use their national membership, by providing their membershipnumber by registration. The registration fee for the race is €105,00, additional cost are day license (for non-membership atletes) (€31,00) and hiring a ChampionChip  (€ 3,00).

To complete your registration you have to transfer the race fee to bankaccount below:

Stichting triathlon Nieuwkoop
Bic code: Rabo NL 2U
IBAN number: NL75RABO0346458358

Inschrijven

Inschrijven kan via de site van de NTB: www.ntbinschrijvingen.nl
Voor iedere deelnemer van de Triple TWo moet een volledig inschrijfformulier ingevuld worden. Op het formulier van de contactpersoon niet vergeten de ploegnaam in te vullen.

Afzeggen

Afzeggen kan alleen per email op inschrijvingen@triathlon-nieuwkoop.nl

  • Deelnemers die zich 90 dagen voor het evenement afmelden ontvangen hun inschrijfgeld minus administratiekosten retour (€15,-).
  • Deelnemers die zich minimaal 30 dagen voor het evenement afmelden ontvangen 50% van hun totale inschrijfgeld retour.
  • Deelnemers die zich korter dan 30 dagen voor het evenement afmelden ontvangen geen inschrijfgeld retour.
  • De terugbetaling van inschrijfgeld in verband met afmelding vindt, uiterlijk 2 weken na afloop van deTriathlon plaats.

In geval het evenement door overmacht (en in samenspraak met de NTB-gedelegeerde en/of de wedstrijdleider) op of kort voor de wedstrijddag wordt afgelast vindt er géén restitutie van het inschrijfgeld plaats. De organisatie kan besluiten hiervan af te wijken.