De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie de komende weken mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Tristan.

Tristan gaat voor het eerst meedoen in Nieuwkoop. In andere wedstrijden wist hij zichzelf wel al op de kaart te zetten als een talentvolle atleet. Zo werd hij in 2020 4de op het Nederlands Kampioenschap sprintafstand, won hij in 2019 de Ironman 5151 Hoorn en werd hij vorig jaar 2de bij de Xterra Nederland.

Ook in het buitenland wist Olij al een aantal mooie resultaten bij elkaar te racen. Zo werd hij in 2021 6de bij de Ironman Gdynia in Polen en dit jaar werd hij eveneens 6de bij de 70.3 Aix en Provence in Frankrijk. We zijn benieuwd hoever hij gaat komen in Nieuwkoop. We gaan hem in ieder geval in de gaten houden.

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos