De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Sven Strijk.

Net als Ilona Eversdijk terug in Nieuwkoop om zijn overwinning van tijdens onze laatste editie in 2019 te verdedigen. Toen harkte hij na drie pogingen eindelijk zijn gewenste overwinning binnen in Nieuwkoop. Oppermachtig was hij tijdens het fietsen, maar tijdens het lopen zag hij Menno Koolhaas dichterbij komen. Uiteindelijk hield hij stand. Dat deed hij niet in 2018, toen hij ook als eerste van de fiets kwam, maar uiteindelijk 6de werd. In 2017 werd hij 7de in Nieuwkoop.

Een Nederlandse titel op de middenafstand heeft Strijk ook al binnen. Die won hij in 2019 in Klazienaveen. Het wordt nu zijn eerste halve triathlon in 2,5 jaar. Mede door corona en blessures heeft hij lang niet kunnen racen. Zijn titel verdedigen zal lastig worden, maar bij Strijk weet je het nooit.

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij
One to watch – NK Dames #6: Ingrid Eelkema
One to watch – NK Heren #7: Joost Somsen
One to watch – NK Heren #8: Dirk Wijnalda
One to watch – NK Heren #9: Steff Overmars
One to watch – Special #10: Jetze Plat
One to watch – NK Dames #11: Janien Lubben
One to watch – NK Heren #12: Niek Heldoorn
One to watch – NK Dames #13: Ilona Eversdijk
One to watch – NK Heren #14: Milan Brons
One to watch – NK Dames #15: Els Visser
One to watch – NK Heren #16: Jorik van Egdom