De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie de komende weken mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Stefan Timmermans.

De Arnhemmer Stefan Timmermans wordt één van de atleten die we zeker voorin het veld terug gaan zien. In 2019 stond Timmermans ook al aan de start in Nieuwkoop. Hij kwam toen als tweede het water uit, achter Menno Koolhaas. Na twee rondes lopen moest Timmermans de wedstrijd staken. Hij lag toen op de zesde plek.

Onder leiding van zijn coach Evert Scheltinga, drie keer winnaar in Nieuwkoop, werkt Timmermans zich naar de top in Nederland. Dat hij mee kan doen op een halve bewees hij dus al in 2019, maar ook vorig jaar. Toen werd hij keurig zesde bij de Ironman 70.3 Maastricht. Hopelijk mogen we hem dit jaar wel aan de finish begroeten. We zijn benieuwd naar zijn plek in de einduitslag.

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman