De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Niek Heldoorn.

Deze atleet gaat voor het eerst deelnemen in Nieuwkoop, maar hij heeft al bewezen in topvorm hier aan de start te gaan verschijnen. Twee weken geleden won hij namelijk de Challenge Malta (halve afstand). Een absolute topprestatie. Ervaring met Nederlandse titels winnen heeft Heldoorn ook. Hij deed het als junior, maar ook bij de elite in 2017. Toen won hij het NK sprintafstand.

Vorig jaar behaalde Heldoorn een vierde plek op het Nederlands Kampioenschap lange afstand in Almere. Dat was tijdens het WK lange afstand. Overall behaalde hij een 16de plek. Kan hij zijn goede vorm van Malta doortrekken naar het NK in Nieuwkoop?

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij
One to watch – NK Dames #6: Ingrid Eelkema
One to watch – NK Heren #7: Joost Somsen
One to watch – NK Heren #8: Dirk Wijnalda
One to watch – NK Heren #9: Steff Overmars
One to watch – Special #10: Jetze Plat
One to watch – NK Dames #11: Janien Lubben