De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Milan Brons.

Geen onbekende in Nieuwkoop. In 2017 werd hij 8ste, in 2018 2de. Brons streed toen met Sven Strijk om de winst, maar moest na het fietsen de strafbox in. Dit kostte hem toen de kop. Uiteindelijk werd hij nog knap 2de. Een jaar later overkwam hem hetzelfde tijdens het NK in Klazienaveen. Ook toen ging Strijk er met de winst vandoor en werd Brons 2de. Dit jaar revanche?

Brons heeft zichzelf in de tussentijd flink op de kaart gezet. Zo werd hij vorig jaar 8ste bij het WK Lange Afstand in Almere, wat ook een 2de plek op het NK Lange Afstand betekende. Dit jaar won hij al de Triathlon Brouwersdam en werd hij 10de bij de Ironman Texas. Twee weken na het NK in Nieuwkoop wil hij een mooie prestatie neerzetten bij Ironman Frankfurt. Wordt Nieuwkoop een smakelijk voorgerecht? Moedig hem aan 12 juni: Milan Brons.

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij
One to watch – NK Dames #6: Ingrid Eelkema
One to watch – NK Heren #7: Joost Somsen
One to watch – NK Heren #8: Dirk Wijnalda
One to watch – NK Heren #9: Steff Overmars
One to watch – Special #10: Jetze Plat
One to watch – NK Dames #11: Janien Lubben
One to watch – NK Heren #12: Niek Heldoorn
One to watch – NK Dames #13: Ilona Eversdijk