De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie de komende weken mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Martijn Paalman.

Paalman is geen onbekend gezicht in Nieuwkoop. Zo viel hij in 2017 en 2018 net buiten de top 10. In 2019 lukte het hem wel om daar binnen te komen. Dat deed hij precies op die tiende plek. Dat Paalman op de middenafstand ook voor hogere eindklasseringen kan zorgen, bewees hij bijvoorbeeld tijdens het Nederlands Kampioenschap in 2019. Toen werd hij in Klazienaveen 8ste. Die zelfde eindklassering behaalde hij ook bij de Ironman 70.3 in Maastricht in 2021. In 2019 werd hij ook 8ste op het Nederlands Kampioenschap lange afstand in Almere.

Winnen kan Paalman ook. Zo won hij vorig jaar de Triathlon Zeewolde en Triathlon Zwolle. De atleet uit Apeldoorn zal een hele sterke wedstrijd neer moeten zetten wil hij gaan winnen in Nieuwkoop, maar we verwachten hem toch zeker bij de eerste tien atleten te gaan zien.

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer