De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Jorik van Egdom.

Met Jetze Plat hebben we al een Paralympiër aan de start in Nieuwkoop, maar met Jorik van Egdom hebben we ook een Olympiër aan de start. In 2020 deed hij namelijk mee aan de Spelen in Tokio als onderdeel van het estafetteteam (Mixed Relay). Met die ploeg werd hij vierde. Met het Mixed Relay team wist hij over de hele wereld al mooie resultaten neer te zetten, waaronder een derde plek op het EK.

Zelf won Van Egdom in 2016 het WK voor beloftes op de Olympische Afstand. Verder won hij meerdere Nederlandse titels op die afstand en won hij ook Nederlandse Kampioenschappen op de sprintafstand. Wat kan hij op het NK middenafstand? Moedig hem aan in Nieuwkoop op 12 juni!

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij
One to watch – NK Dames #6: Ingrid Eelkema
One to watch – NK Heren #7: Joost Somsen
One to watch – NK Heren #8: Dirk Wijnalda
One to watch – NK Heren #9: Steff Overmars
One to watch – Special #10: Jetze Plat
One to watch – NK Dames #11: Janien Lubben
One to watch – NK Heren #12: Niek Heldoorn
One to watch – NK Dames #13: Ilona Eversdijk
One to watch – NK Heren #14: Milan Brons
One to watch – NK Dames #15: Els Visser