De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie de komende weken mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Erik Doornbos.

Erik Doornbos stond drie keer eerder aan de start in Nieuwkoop. In 2017 werd hij 16de, in 2018 finishte hij niet en in 2019 werd hij 5de. De atleet heeft laten zien mee te kunnen doen voorin een sterk startveld en ook dit jaar verwachten wij hem weer in de voorste gelederen. Dat hij in vorm is bewees hij afgelopen weekend al in Ter Aar, waar hij de kwart triathlon wist te winnen. Dat lukte hem overigens ook in 2019.

Een andere fraaie prestatie die eruit springt bij Doornbos is de derde plaats op het Nederlands Kampioenschap lange afstand in Maastricht in 2019. De vraag is of hij in het sterke deelnemersveld in Nieuwkoop mee kan gaan vechten voor een plek op het podium. We gaan hem in ieder geval weer voorin zien!

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans