De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Dirk Wijnalda.

Wijnalda zal het parcours van Nieuwkoop inmiddels net zo goed kennen als zijn binnenzak. Net zo goed weet hij hoe hij vooraan mee moet doen. Acht keer eindigde hij namelijk in de top 5. Drie keer stond hij op het podium, zo ook tijdens onze laatste editie in 2019. Toen werd Wijnalda derde. Winnen in Nieuwkoop deed Wijnalda nooit. Het zal ongetwijfeld een wens zijn om deze wedstrijd nog toe te voegen aan zijn palmares.

Ondanks dat Wijnalda in Nieuwkoop nooit wist te winnen, pakte hij wel heel veel andere zeges. Laten we ons beperken tot de Nederlandse Kampioenschappen. Het NK Middenafstand won hij in 2013 en 2014 in Didam. Het Nederlands Kampioenschap lange afstand won hij zes keer. Namelijk in 2009, 2011, 2012, 2014, 2016 en 2018. Hij weet dus hoe het is om de Nederlandse driekleur te pakken. Gaat het hem dit jaar ook eindelijk in Nieuwkoop lukken?

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij
One to watch – NK Dames #6: Ingrid Eelkema
One to watch – NK Heren #7: Joost Somsen