De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie de komende weken mee langs de favorieten, te beginnen met Marlene de Boer. 

Marlene de Boer is volop aan het jagen op een PRO-status in de triathlonwereld en het lijkt toch wel iets wat haalbaar moet zijn. De atlete doet nog niet heel lang aan triathlon, maar zet de ene na de andere topprestatie neer. In 2019 won ze bijvoorbeeld de TriAmsterdam, Triathlon van Enschede (1/3 afstand) en werd ze eerste in haar AgeGroup bij de Ironman in Zell am See.

Ook in 2021 bleef De Boer indruk maken. Zo won ze de Ironman 70.3 West-Friesland, waar ze onder meer Ilona Eversdijk versloeg. Eversdijk won Nieuwkoop in 2019 en staat ook dit jaar als favoriet op de deelnemerslijst. Een andere topprestatie van De Boer in dat jaar was de winst in haar AgeGroup bij het EK Ironman.

In 2022 drukt De Boer wederom haar stempel. Zo won ze al wereldkampioen van de AgeGroupers op het WK Ironman. Het Nederlands Kampioenschap middenafstand wordt de volgende wedstrijd waarin de pupil van Yvonne van Vlerken zich zal willen laten zien. Wij zetten haar in ieder geval op het lijstje bij de favorieten!