De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie de komende weken mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Ingrid Eelkema.

Terug in Nieuwkoop en op jacht naar het podium. Eelkema heeft namelijk al vaker aan de start gestaan bij onze wedstrijd. In 2011 werd ze zesde, in 2014 achtste en in 2019 vierde. Het veld bij de dames dit jaar is niet enorm breed, waardoor Eelkema jacht zal willen maken op een podiumplek. En waarom ook niet? Vorige week bewees ze in ieder geval in goede vorm te zijn, door de Triathlon van Ter Aar op haar naam te schrijven.

In de omgeving van Nieuwkoop wist ze overigens vaker succesvol te zijn. Zo won Eelkema Ter Aar ook al in 2019. In dat jaar won ze ook de Triathlon van Bodegraven. In 2017 werd Eelkema tweede bij de Triathlon van Alphen aan den Rijn. Tijd voor een plekje op het podium in Nieuwkoop? We schrijven haar in ieder geval op bij de kanshebbers.

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij