De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Ilona Eversdijk.

Terug in Nieuwkoop om haar titel te verdedigen. In 2019 schreef ze na een spannende eindfase de Triathlon van Nieuwkoop op haar naam. Tijdens het zwemmen en fietsen was ze erg dominant, maar tijdens het looponderdeel werd ze langzaam een prooi voor de concurrentie. De finish kwam net op tijd voor Eversdijk, want ze hield nog een halve minuut over op de nummer twee. Later dat jaar behaalde ze een knappe 8ste plek op het EK Lange Afstand in Almere.

In 2021 schreef Eversdijk de TRI Huizen en 111 Triathlon Deinze op haar naam. Tweede werd ze bij de Ironman 70.3 West-Friesland. Haar grote doel was het WK Lange Afstand in Almere, maar daar moest ze vanwege maagproblemen vroegtijdig opgeven. We zijn benieuwd of ze in Nieuwkoop dit jaar haar titel kan verdedigen en daarmee dus ook voor het eerst de NK titel op de middenafstand kan pakken.

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij
One to watch – NK Dames #6: Ingrid Eelkema
One to watch – NK Heren #7: Joost Somsen
One to watch – NK Heren #8: Dirk Wijnalda
One to watch – NK Heren #9: Steff Overmars
One to watch – Special #10: Jetze Plat
One to watch – NK Dames #11: Janien Lubben
One to watch – NK Heren #12: Niek Heldoorn