De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop en daarmee dus ook het Nederlands Kampioenschap. Wij nemen jullie mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Els Visser.

Een wereldtopper aan de start in Nieuwkoop en daarmee toch eigenlijk ook wel dé favoriet op de overwinning bij de dames. In 2018 werd ze al een tweede in Nieuwkoop. Daarna zijn er veel mooie resultaten gehaald in (inter)nationale wedstrijden. Zo won ze in 2018 bijvoorbeeld de Ironman Maastricht en daarmee ook het NK op de Lange Afstand. Ook werd ze tweede bij de Challenge Almere-Amsterdam, ook een doel voor haar dit jaar.

Op het internationale podium won ze vorig jaar de Triathlon Mergozzo en Triathlon Locarno. In Nederland won ze de Triathlon Brouwersdam. Dit jaar liet ze zich al zien met tweede plekken bij Ironman Lanzarotte, Challenge Gran Canaria en Challenge Salou. Daarnaast werd ze ook tiende bij Ironman Mallorca. Volgt in Nieuwkoop haar eerste overwinning van het seizoen?

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij
One to watch – NK Dames #6: Ingrid Eelkema
One to watch – NK Heren #7: Joost Somsen
One to watch – NK Heren #8: Dirk Wijnalda
One to watch – NK Heren #9: Steff Overmars
One to watch – Special #10: Jetze Plat
One to watch – NK Dames #11: Janien Lubben
One to watch – NK Heren #12: Niek Heldoorn
One to watch – NK Dames #13: Ilona Eversdijk
One to watch – NK Heren #14: Milan Brons