Helaas is de 38ste editie van de Vink+Veenman Triathlon voor dit jaar geannuleerd. Goed nieuws is dat de 3de editie van de Jeugdtriathlon van Nieuwkoop vooralsnog wel doorgaat. De organisatie hiervan zit anders in elkaar dan die van de grote triathlon.

De Jeugdtriathlon staat gepland op zaterdag 18 september (starttijd vanaf 16:00 uur) en is voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Je kunt je nog inschrijven als deelnemer en ook zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor op het fietsparcours, loopparcours en bij het zwembad. Aanmelden voor deelname en helpen als vrijwilliger kan via deze website, onder het kopje Jeugdtriathlon.

Ook dit keer mogen naast kinderen vanuit de gemeente Nieuwkoop ook kinderen vanuit andere delen van het land meedoen. Vereiste is dat de deelnemers een zwemdiploma hebben. Het doel van deze jeugdtriathlon is:

  • Enerzijds het belang van bewegen en (duur-)sport promoten onder de jeugd van de gemeente Nieuwkoop.
  • De jeugd bewust maken dat er kinderen in Nederland en de rest van de wereld zijn voor wie spelen en sporten niet vanzelfsprekend is.

De Jeugdtriathlon staat altijd in het teken van een goed doel op het gebied van kinderen. Dit jaar steunen we het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deelnemers aan de jeugdtriathlon betalen inschrijfgeld €4,- en kunnen zich daarnaast laten sponsoren en daarmee een donatie doen aan het goede doel.