De Triathlon van Nieuwkoop is altijd zeker van een mooi startveld. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een aantal grote namen aan onze start. Wij verwachten dat deze atleten mee gaan strijden in de top van het veld van de 38ste Triathlon van Nieuwkoop. Wij nemen jullie mee langs de favorieten. Ditmaal is het de beurt aan Jetze Plat.

Meedoen om het Nederlands Kampioenschap mag hij volgens de regels helaas niet, maar hij gaat wel starten in die serie. En wat is er dan niet wat je over deze man kan vertellen. Hij heeft zoveel gewonnen in zijn leven. Laten we het proberen kort te houden en de belangrijkste resultaten eruit te lichten.

De mooiste en opvallendste prestaties zijn natuurlijk het goud op de Paralympische Spelen bij het Triathlon in 2016 en 2020. Ook de derde plek bij het handbiken op de Paralympische Spelen van 2016 springt in het oog. Verder 5x Europees Kampioen paratriathlon, 5x wereldkampioen paratriathlon en 8x wereldkampioen handbiken (wegwedstrijd en tijdrit bij elkaar opgeteld). Daarnaast nog ontelbare gouden medailles op het Nederlands Kampioenschap en een overwinning bij de WK Triathlon in Hawaii. We gaan onwijs van hem genieten en zijn er erg trots op dat hij eindelijk bij zijn thuiswedstrijd aan de start staat. Kom jij hem ook aanmoedigen? Lets go Jetze Plat!

LEES OOK:
One to watch – NK Dames #1: Marlene de Boer
One to watch – NK Heren #2: Martijn Paalman
One to watch – NK Heren #3: Stefan Timmermans
One to watch – NK Heren #4: Erik Doornbos
One to watch – NK Heren #5: Tristan Olij
One to watch – NK Dames #6: Ingrid Eelkema
One to watch – NK Heren #7: Joost Somsen
One to watch – NK Heren #8: Dirk Wijnalda
One to watch – NK Heren #9: Steff Overmars