Na het succes van 2022 en 2023, zal er in 2024 opnieuw een jaagstart zijn tijdens de Triathlon van Nieuwkoop. Zo wordt er dus wederom gestreden om de Gees Veenboer Bokaal.

Dit betekent in de praktijk dat de startserie van de dames voor die van de heren start en dat we buiten de ‘normale’ strijd om de overwinning we in deze twee groepen ook een onderlinge strijd gaan krijgen. Namelijk die van wie er echt als allereerste over de finish komt. De dames zullen daarom 29,5 minuut eerder starten dan de heren, dit was het verschil in tijd tussen de snelste man Menno Koolhaas en de snelste vrouw Els Visser tijdens de Vink+Veenman Triathlon van Nieuwkoop in 2023.

Gees Veenboer Bokaal
Uiteraard is er dan ook een prijs voor degene die als eerste die finish passeert. Dit is de ‘Gees Veenboer Bokaal’. Deze trofee is vernoemd naar oud-triathlon-trainer Gees Veenboer, die in januari 2021 overleed. Gees was een inspirerende trainer die onder andere de twee oud-topatleten Jan van der Marel en Rik van Trigt uit Nieuwkoop trainde. Hij heeft veel voor de triathlonjeugd betekend. De prijs wordt gesponsord door de familie Veenboer. De winnaar (de eerste heer of dame) krijgt buiten de bokaal ook een geldprijs van €5.000,- van deze sponsor. De ‘verliezer’, dus de andere eerste heer of dame, krijgt €1.000,-. Dus als voorbeeld: als een vrouw als eerste over de streep komt en de €5.000,- wint, krijgt de eerste man die over de streep komt de €1.000,- en andersom.

Titelverdediger
In 2023 werd de Gees Veenboer Bokaal gewonnen door Els Visser. De rappe atlete komt in 2024 hopelijk haar titel verdedigen in Nieuwkoop. In 2022 werd de bokaal gewonnen door Joost Somsen.

Opening inschrijving
De exacte datum waarop de inschrijving van de Triathlon van Nieuwkoop voor 2024 van start gaat is nog niet bekend. Dit zullen we op een later moment bekendmaken. Hou hiervoor onze website en social media in de gaten.