Net als in 2022 zal in 2023 de NK-serie tijdens de Triathlon van Nieuwkoop een jaagstart plaatsvinden. Wederom wordt er gestreden om de Gees Veenboer Bokaal.

Dit betekent in de praktijk dat de startserie van de NK Dames voor die van de NK Heren start en dat we buiten de strijd om het Nederlands Kampioenschap in deze twee groepen ook een onderlinge strijd gaan krijgen. Namelijk die van wie er echt als allereerste over de finish komt. De dames zullen daarom 34,5 minuut eerder starten dan de heren, dit was het verschil in de laatste editie van het NK in Nieuwkoop tijdens de Vink + Veenman triathlon in 2019.

Gees Veenboer Bokaal
Uiteraard is er dan ook een prijs voor degene die als eerste die finish passeert. Dit is de ‘Gees Veenboer Bokaal’. Deze trofee is vernoemd naar oud-triathlon-trainer Gees Veenboer, die in januari 2021 overleed. Gees was een inspirerende trainer die onder andere de twee oud-topatleten Jan van der Marel en Rik van Trigt uit Nieuwkoop trainde. Hij heeft veel voor de triathlonjeugd betekend. De prijs wordt gesponsord door de familie Veenboer. De winnaar (de eerste heer of dame) krijgt buiten de bokaal ook een geldprijs van €5.000,- van deze sponsor. Dit bedrag is door de familie Veenboer verhoogd t.o.v. afgelopen jaar. Ook nieuw is dat de ‘verliezer’, dus de andere eerste heer of dame, €1.000,- krijgt.

Titelverdediger
In 2022 werd de Gees Veenboer Bokaal gewonnen door overall-winnaar Joost Somsen. De rappe atleet van Team4Talent komt in 2023 de bokaal verdedigen in Nieuwkoop.

Starttijden op een rij:
10.30.00 NK Dames
11.04.30 NK Heren
11.07.00 Open serie / Trio