De 38ste Triathlon van Nieuwkoop heeft een flinke primeur in petto. Dit jaar wordt er namelijk een nieuw element toegevoegd aan onze wedstrijd. 

Dit jaar zal er een jaagstart plaatsvinden, ofwel een hunt. Dit betekent in de praktijk dat de startserie van de NK Dames voor die van de NK Heren start en dat we buiten de strijd om het Nederlands Kampioenschap in deze twee groepen ook een onderlinge strijd gaan krijgen. Namelijk die van wie er echt als allereerste over de finish komt. De dames zullen daarom 34,5 minuut eerder starten dan de heren, dit was het verschil in de laatste editie van de Vink + Veenman triathlon in 2019.

Gees Veenboer Bokaal
Uiteraard is er dan ook een prijs voor degene die als eerste die finish passeert. Dit is de ‘Gees Veenboer Bokaal’. Deze trofee is vernoemd naar oud-triathlon-trainer Gees Veenboer, die in januari 2021 overleed. Gees was een inspirerende trainer die onder andere de twee oud-topatleten Jan van der Marel en Rik van Trigt uit Nieuwkoop trainde. Hij heeft veel voor de triathlonjeugd betekend. De prijs wordt gesponsord door de familie Veenboer. De winnaar krijgt buiten de bokaal ook een geldprijs van €2.500,- van deze sponsor.

Vrijwilligersfeest
Buiten het sponsoren en het opzetten van dit bijzondere wedstrijdelement, sponsort de familie Veenboer ook een vrijwilligersfeest. Op deze manier kunnen wij op mooie wijze al onze vrijwilligers van de triathlon bedanken. Dit feest zal in het najaar worden georganiseerd. Daar volgt later meer informatie over.

Starttijden op een rij:
10.30.00 NK Dames
11.04.30 NK Heren
11.07.00 Open serie / Trio