Zondag 4 juni is het zover. Dan staat de 39ste Triathlon van Nieuwkoop op het programma en daarmee ook het Nederlands Kampioenschap over de middenafstand. Een ijzersterk deelnemersveld gaat strijden om de Nederlandse titel en de Gees Veenboer Bokaal.

Bij de heren kunnen we rekenen op de aanwezigheid van het volledige podium van vorig jaar. Joost Somsen, Tristan Olij en Pim van Diemen zijn alle drie opnieuw van de partij. De kans dat het podium er dit jaar exact hetzelfde uit zal gaan zien, is niet groot. De concurrentie voor deze drie heren is namelijk moordend te noemen. De grote favoriet voor dit jaar is misschien wel Menno Koolhaas, één van de beste Nederlandse atleten op de midden- en lange afstand. In 2019 werd hij al eens tweede in Nieuwkoop. Daarnaast geldt Jorik van Egdom – deelnemer aan de Olympische Spelen van 2020 – ook als één van de topfavorieten. Verder zijn de ogen ook gericht op bekende namen als Tom Oosterdijk, Erik-Simon Strijk en Steff Overmars. Met Joost Friderichs en Jesse van Hulst staan er ook twee jonge talenten aan de start die kunnen gaan strijden om een plek op het podium. En wat kunnen we verwachten van outsiders zoals Marijn Markusse, Erik van den Haak, Thomas Cremers, Koen Hijman, Martijn Paalman en Dirk Wijnalda? Wij zijn benieuwd.

Dames

Bij de dames springt de naam van Els Visser er direct uit. De afgelopen jaren heeft ze veel mooie resultaten geboekt in internationale wedstrijden. De concurrentie voor Els lijkt met name te gaan komen van Diede Diederiks, Marlene de Boer en Janien Lubben. Ook kijken we naar outsiders zoals Dieuwertje Bax, Sophie van der Most en Maaike Vooren.

Ben jij net zo benieuwd als wij wie er met de Nederlandse titel en de Gees Veenboer Bokaal vandoor gaat? Kom dan zondag 4 juni een kijkje nemen in Nieuwkoop!