Favorieten maken favorietenrol direct waar

Om 10.30 klonk het startschot van de 36e editie bij Strand Zomer. Een nieuwe zwemlocatie waar de wedstrijd voor het publiek goed te volgen was. Bij de heren was het Evert Scheltinga die zich onderscheidde van de andere favorieten. Sven Strijk uit Bodegraven, Milan Brons, Omar Brons en Stefan Overmars volgden op ruim 30 seconden. Bij de dames was het de gedoodverfde favoriete Sarissa de Vries (winnares 2017) die liet zien in Nieuwkoop weer voor de titel te gaan.

Oud parcours werd nieuw parcours Oudgedienden herkenden de fietsroute van dit jaar als de échte oude Nieuwkoop-ronde. De atleten fietsten 2 maal een ronde van 45 kilometer. Tijdens het fietsonderdeel maakten Milan Brons en Sven Strijk de strijd hard, Evert Scheltinga moest de mannen laten gaan en wisselde 3 minuten later. Milan Brons liep tegen een tijdstraf aan tijdens het fietsen, waardoor Sven Strijk met een ruime voorsprong kon beginnen aan de halve marathon. Bij de dames gaf Sarissa de Vries gas op de fiets en Marleen Honkoop (winnares 2016) en Els Visser volgden op ruim 5 minuten.

Warm en zomers Het looponderdeel, 4 rondes van ruim 5 kilometer, bleek voor veel atleten te ‘zomers’ waardoor ze de wedstrijd vroegtijdig moesten staken. Zo ook leidster bij de dames, Sarissa de Vries, die in de 2e loopronde door de hitte werd bevangen. Hierdoor kwam de weg vrij voor Marleen Honkoop. Ze wist Els Visser en Jorieke Castelijn achter zich te houden.

Sven Strijk moest zijn sterke fietsonderdeel bekopen tijdens het lopen. Hij zakte uiteindelijk terug naar plaats 6. Na 2 looprondes was het Evert Scheltinga die de leiding overnam en niet meer los liet. Milan Brons vocht zich naar het zilver en Stefan Overmars werd derde.

Lokale winnaars en trio’s Pascal Valentijn (30e) en Liane van Egmond (16e) waren de beste atleten uit de gemeente Nieuwkoop. Het snelste trio was het team ‘Refresh Media 1’. Teamlid Bram Hoogervorst zette de snelste zwemtijd neer. Sander Eijs moest op de fiets iets van de voorsprong vrijgeven, maar Brent Pieterse zorgde er met het looponderdeel dat de winst veilig gesteld werd.

De organisatie kijkt terug op een hele mooie dag, waar zij dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren een mooi evenement heeft neer weten te zetten. Positieve reacties van atleten over het nieuwe parcours geven voldoende energie voor de organisatie van een 37e editie!