Organisatie

29 mei 2021 Cruyff Foundation Jeugdtriathlon Nieuwkoop

Derde jeugdtriathlon voor jeugd van 7 t/m 14 jaar

In 2021 wordt voor de derde keer de Jeugdtriathlon Nieuwkoop georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Ook dit keer mogen naast kinderen vanuit de gemeente Nieuwkoop ook kinderen vanuit andere delen van het land meedoen. Vereiste is dat de deelnemers een zwemdiploma hebben. Het doel van deze jeugdtriathlon is:

  • Enerzijds het belang van bewegen en (duur-)sport promoten onder de jeugd van de gemeente Nieuwkoop.
  • De jeugd bewust maken dat er kinderen in Nederland en de rest van de wereld zijn voor wie spelen en sporten niet vanzelfsprekend is.

De Jeugdtriathlon staat altijd in het teken van een goed doel op het gebied van kinderen. Dit jaar steunen we de Johan Cruyff Foundation. Deelnemers aan de jeugdtriathlon betalen inschrijfgeld €4,- en kunnen zich daarnaast laten sponsoren en daarmee een donatie doen aan het goede doel.

De jeugdtriathlon is in de eerste plaats een prestatie-evenement, maar deze editie zal er ook een prijsuitreiking plaatsvinden van de beste deelnemer per categorie.

Zoals elke triathlon bestaat ook deze jeugdtriathlon uit de drie onderdelen zwemmen (zwembad De Wel), fietsen en hardlopen:

  • 7, 8, 9 en 10 jaar:         75m zwemmen,   5 km fietsen,  1,25 km hardlopen
  • 11, 12, 13 en 14 jaar:  125m zwemmen, 10 km fietsen,  2,5   km hardlopen

De startlocatie is dit jaar weer Zwembad De Wel in Nieuwkoop en de finishlocatie is op het evenemententerrein aan de Churchilllaan in Nieuwkoop.  Alle jeugdtriathlon deelnemers krijgen daar een herinneringsmedaille aan dit sportieve evenement. Klik hier voor meer informatie over het parcours.

Meedoen?

Klik hier om je in te schrijven voor de Cruyff Foundation Jeugdtriathlon. Kosten zijn €4,- per kind en daarnaast wordt gevraagd geld op te halen via een sponsorformulier voor het goede doel Cruyff Foundation zodat mensen jou kunnen sponsoren met je deelname aan de Jeugdtriathlon. Het opgehaalde sponsorgeld zal volledig gaan naar de Cruyff Foundation.

De organisatie van de Jeugdtriathlon is in handen van:
Sander Fauth
Arjan Baas
Carola van Heusden
Rick Sinnige

Stichting Triathlon Nieuwkoop