Organisatie

2020 editie

Derde jeugdtriathlon voor jeugd van 7 t/m 14 jaar

In 2020 wordt voor de derde keer de Jeugdtriathlon Nieuwkoop georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Ook dit keer mogen naast kinderen vanuit de gemeente Nieuwkoop ook kinderen vanuit andere delen van het land meedoen. Vereiste is dat de deelnemers een zwemdiploma hebben. Het doel van deze jeugdtriathlon is:

  • Enerzijds het belang van bewegen en (duur-)sport promoten onder de jeugd van de gemeente Nieuwkoop.
  • De jeugd bewust maken dat er kinderen in Nederland en de rest van de wereld zijn voor wie spelen en sporten niet vanzelfsprekend is.

De Jeugdtriathlon staat altijd in het teken van een goed doel op het gebied van kinderen. Dit jaar steunen we de Cruyff Foundation. Deelnemers aan de jeugdtriathlon betalen inschrijfgeld €4,- en kunnen zich daarnaast laten sponsoren en daarmee een donatie doen aan het goede doel.

De jeugdtriathlon is een prestatie-evenement en géén wedstrijd

Zoals iedere triathlon bestaat ook deze jeugdtriathlon uit de drie onderdelen zwemmen (zwembad De Wel), fietsen en hardlopen:

  • 7, 8, 9 en 10 jaar:         75m zwemmen, 4,5 km fietsen,   600 m hardlopen
  • 11, 12, 13 en 12 jaar: 100m zwemmen, 4,5 km fietsen, 1000m hardlopen

De finish is op het evenemententerrein, op dezelfde plek als waar de topatleten een dag later finishen. Alle jeugdtriathlondeelnemers krijgen daar een herinneringsmedaille, een persoonlijke finishfoto en een leuk aandenken. Klik hier voor meer informatie over het parcours.

Meedoen?

Klik hier om je in te schrijven voor de Cruyff Foundation Jeugdtriathlon. Kosten zijn €4,- per kind en daarnaast wordt gevraagd geld op te halen via een sponsorformulier voor het goede doel Cruyff Foundation zodat mensen jou kunnen sponsoren met je deelname aan de Jeugdtriathlon. Het opgehaalde sponsorgeld zal volledig gaan naar de Cruyff Foundation.

De organisatie van de Jeugdtriathlon is in handen van:

Sander Fauth
Arjan Baas

Stichting Triathlon Nieuwkoop