Cruyff Foundation Jeugdtriathlon Nieuwkoop op 6 juni 2020

Volgend jaar is er weer een jeugdtriathlon in Nieuwkoop! Na een jaar afwezigheid zijn we weer terug. Het goede doel blijft behouden maar we krijgen een nieuw parcours. Nog niet alles is duidelijk maar houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Johan Cruyff Foundation

Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Op basis van deze visie heeft Johan Cruijff ruim twintig jaar geleden de Cruyff Foundation opgericht. Sport maakt kinderen fitter, leert ze met elkaar omgaan en helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. Helaas krijgt niet ieder kind de kans om genoeg te bewegen, bijvoorbeeld door een gebrek aan ruimte. 

Met projecten zoals Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking geven wij kinderen de ruimte om te sporten en bewegen én zich te ontwikkelen. We doen dit wereldwijd. Het is namelijk overal ter wereld noodzakelijk om kinderen gezond te houden en om ze samen te laten leven in deze vaak complexe maatschappij. We werken hierbij nog steeds vanuit de waarden van Johan: professioneel, eigenwijs, betrokken, positief, verbindend, toegankelijk en gepassioneerd.

De jeugdtriathlon is een prestatie-evenement en géén wedstrijd

Zoals iedere triathlon bestaat ook deze jeugdtriathlon uit de drie onderdelen zwemmen (zwembad De Wel), fietsen en hardlopen:

  • 7, 8, 9 en 10 jaar:         75m zwemmen, 4,5 km fietsen,   600 m hardlopen
  • 11,12,13 en 14 jaar:      100m zwemmen, 4,5 km fietsen, 1000m hardlopen

De finish is op het terrein van SV Nieuwkoop. Alle jeugdtriathlon deelnemers krijgen daar een herinneringsmedaille, een persoonlijke finishfoto, een certificaat van deelname en een leuk aandenken.

Meedoen?

Klik hier om je in te schrijven voor de Jeugdtriathlon. Kosten zijn €4,- per kind om deel te kunnen nemen en daarnaast krijgt elke deelnemer na inschrijving een sponsorformulier, zodat mensen jou kunnen sponsoren met je deelname aan de Jeugdtriathlon. Het opgehaalde sponsorgeld zal volledig gaan naar de Johan Cruyff Foundation.

Net als vorig jaar kan er alleen ingeschreven worden als ook een helper op het aanmeldingsformulier ingevuld wordt. Dit kan een ouder zijn, maar mag ook een ander familielid, een goede kennis of buurman zijn. Hij of zij staat dan ergens langs het parcours om de deelnemers veilig door het parcours te loodsen.