Cruyff Foundation Jeugdtriathlon Nieuwkoop gaat in 2020 NIET door

Hoewel we goede hoop hadden om mogelijk een latere datum te kunnen plannen voor de jeugdtriathlon in 2020 is het helaas niet gelukt. Dat betekent dus definitief GEEN jeugdtriathlon in 2020. We bedanken de deelnemers die al hadden ingeschreven en misschien al sponsors gevonden hadden om hen te sponsoren voor de jeugdtriathlon. We bedanken natuurlijk ook onze sponsoren: Vink en Veenman, Zwembad De Wel, ST/Warmte, Studio Siam, DK Bouw, Refresh Media, Zwemmen & Zo, Lia van Trigt Fitcoach, De Vaktherapeuten en Gewoon Gezond Fit voor de toegezegde en geleverde bijdragen. We hopen dat jullie er volgend jaar ook weer bij zullen zijn en dat we dan weer een supermooi evenement neer kunnen zetten.

Johan Cruyff Foundation

Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Op basis van deze visie heeft Johan Cruijff ruim twintig jaar geleden de Cruyff Foundation opgericht. Sport maakt kinderen fitter, leert ze met elkaar omgaan en helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. Helaas krijgt niet ieder kind de kans om genoeg te bewegen, bijvoorbeeld door een gebrek aan ruimte. 

Met projecten zoals Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking geven wij kinderen de ruimte om te sporten en bewegen én zich te ontwikkelen. We doen dit wereldwijd. Het is namelijk overal ter wereld noodzakelijk om kinderen gezond te houden en om ze samen te laten leven in deze vaak complexe maatschappij. We werken hierbij nog steeds vanuit de waarden van Johan: professioneel, eigenwijs, betrokken, positief, verbindend, toegankelijk en gepassioneerd.

De jeugdtriathlon is in een prestatie-evenement èn een wedstrijd!

De jeugdtriathlon is van oorsprong in de eerste plaats een prestatie-evenement. Het meedoen en de jeugdtriathlon kunnen finishen is het allerbelangrijkste. Daarom krijgt iedere deelnemer bij de prijsuitreiking een identieke medaille als herinnering aan de deelname. Per leeftijdscategorie zullen de beste drie deelnemers bij de prijsuitreiking het winnaarspodium mogen betreden waar ze de medaille omgehangen zullen krijgen.

Onderdelen en afstanden

Zoals iedere triathlon bestaat ook deze jeugdtriathlon uit de drie onderdelen zwemmen (zwembad De Wel), fietsen en hardlopen:

  • 7, 8, 9 en 10 jaar:            75m zwemmen,    5 km fietsen,   1,25 km hardlopen
  • 11,12,13 en 14 jaar:      125m zwemmen,  10 km fietsen,  2,5   km hardlopen

Meedoen?

Klik hier om je in te schrijven voor de Jeugdtriathlon. Kosten zijn €4,- per kind om deel te kunnen nemen en daarnaast krijgt elke deelnemer na inschrijving een sponsorformulier, zodat mensen jou kunnen sponsoren met je deelname aan de Jeugdtriathlon. Het opgehaalde sponsorgeld zal volledig gaan naar de Johan Cruyff Foundation.

Net als voorgaande edities lukt het alleen deze jeugdtriathlon te organiseren als er voldoende helpers aanwezig zijn om de deelnemers veilig door het parcours te begeleiden. Maak dus gebruik van de mogelijkheid om bij inschrijving ook een helper in te vullen op het aanmeldingsformulier. Dit kan een ouder zijn, maar mag ook een ander familielid, een goede kennis of buurman zijn.